Акценти
Начало / На фокус / Трибагреници изпълниха площада в Плевен по повод Трети март (галерия)

Трибагреници изпълниха площада в Плевен по повод Трети март (галерия)

Много граждани днес дойдоха на площада в Плевен, за да присъстват на тържествения ритуал по повод 138-та годишнина от Освобождението на България. Той започна с прием на тържествения караул и издигане на българския флаг под звуците на химна. Десетки трибагреници се развяваха в този момент над главите на множеството.
Плевенският митрополит Игнатий и свещеници от храмовете в града отслужиха панихида пред параклиса мавзолей „Свети Георги Победоносец”, в който се пазят костите на стотиците войни, загинали за Освобождението на Плевен.
С приветствени слова към официалните гости на тържествения ритуал и към гражданите се обърнаха кметът на Плевен Георг Спартански и областният управител Ралица Добрева.
По повод Националния ни празник поздравителни адреси бяха изпратени от посолството на Република Беларус, посолство на Република Полша, Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, НВУ „Васил Левски” – факултет „Авиационен”, командир на Плевенския гарнизон полк. Николай Бешев. Десетки венци и цветя бяха поднесени пред вечния огън на Мавзолея. Официални лица и граждани склониха глави в почит към загиналите за Освобождението на България. Сред официалните лица бяха народни представители, общински съветници, представители на политически партии, организации.

Следваща Предишна
056трети март
058трети март
061трети март

066георг спартански
068ралица добрева
072венци

085официални лица
090красимир Иванов
091жена

092девойка знаме
094иво георгиев
098милен-линка
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...