Акценти
Начало / Култура / Третокласници от СОУ „Стоян Заимов” откриват изложба в Къщата на художниците

Третокласници от СОУ „Стоян Заимов” откриват изложба в Къщата на художниците

СОУ "Стоян Заимов"

Третокласници от паралелката с разширено изучаване на изобразително изкуство при СОУ „Стоян Заимов” в Плевен ще открият изложба в Къщата на художниците, информира за infopleven техният преподавател Данаил Ананиев. Експозицията е с мото „Детски мечти” и представя творбите на 21 автори. Младите изящници са използвали различни техники, между които цветна графика върху восъчен картон, водни бои, работи върху малки платна, масло, акварел, смесена техника, работи с природни материали, върху керамични плочки и други. Творците са дали воля на въображението си и представят интересни натюрморти и пейзажи, а темите, които ги провокират, са морско дъно, космос, лято и други.

„Това е първа изложба за децата, които трета година рисуват, и вълнението им е много голямо“, призна Ананиев. За всички участници в експозицията са предвидени грамоти за успешно представяне, които да ги зарадват и да ги мотивират да се изявяват и в бъдеще. Най-добрите творби ще бъдат представени на международни конкурси в Македония, Португалия, Индия и други страни.

Паралелките с разширено изучаване на изобразително изкуство съществуват в СОУ „Стоян Заимов” от 24 години, като за този период най-изявените им възпитаници са спечелили над 200 отличия от престижни форуми.

Изложбата ще бъде открита на 13 май, вторник, от 17:30 ч. в Къщата на художниците.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...