Акценти
Начало / Култура / Режисьорът Ники Илиев и Саня Борисова представят филма си „Живи легенди” в Плевен

Режисьорът Ники Илиев и Саня Борисова представят филма си „Живи легенди” в Плевен

Ники Илиев - Саня Борисова

Режисьорът Ники Илиев и половинката му Саня Борисова ще представят филма си „Живи легенди” в Плевен. Събитието ще се състои на 13 май от 20 часа в Регионалния исторически музей в града, а при лошо време – в зала „Катя Попова”. Лентата е включена в програмата, с която Общината отбелязва празника на града.

Илиев и Борисова са сценаристи на историята и партнират на Орлин Павлов в главните роли. Освен тях в лентата участват големият актьор Микеле Плачидо, Стефан Щерев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Любомир Ковачев, Димо Алексиев, Анна Мария Гюзелева, Калоян Митев.

Сцените с Плачидо са снимани в Монако, където за малко екипът да бъде арестуван, защото нямал  разрешително за снимане, но в последствие всичко се нарежда.

Сюжетът на „Живи легенди“ разказва за Павел, тридесет и няколко годишен мъж, работещ на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда, се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. Той решава да се върне в родния си град, за да ги открие.

Идеята за филма „Живи легенди“ хрумнала на Ники Илиев от събиране на випуска по случай 10-годишнина от абитуриентския им бал. Темата за това как хората се променят в живота с времето вълнува младия режисьор и той решава, че това може да бъде интересен филм. Историята има за цел да разкаже как група приятели се срещат за първи път след много години и разбират колко много неща са пропуснали.

Филмът беше представен премиерно през февруари тази година.

Снимка: Интернет

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...