Акценти
Начало / Образование / Третокласник от ОУ „Васил Левски” национален победител в Зелената олимпиада

Третокласник от ОУ „Васил Левски” национален победител в Зелената олимпиада

Христо Илиев – третокрасник от ОУ „Васил Левски” – Плевен, е национелен победител в начален курс в петото издание на Зелената олимпиада.

Утре, 12 декември, на специално тържество в НДК в София, Христо ще получи наградата си.

„Всички познават и обичат Христо, който от първи клас е активен във всичко – спортни и математически състезания, конкурси и турнири. Успехът, отличните резултати и огромното му желание да научава все повече нови неща се подкрепят и поощряват от учителката му Тодорка Бельовска и неговите родители. Поздравяваме всички тях с големия успех, който, уверени сме, слага само началото на поредица от още много такива за радост на плевенчани”, сподели във Фейсбук страницата на училището директорката Таня Тонева.

Над 5000 деца се състезаваха със знания за опазването на природата, като тази година се включиха и български училища от чужбина. Според регламента в национален мащаб има трима победители – по един от начален, прогимназиален и гимназиален етап.

Отличените есета ще бъдат публикувани в сайта на Зелената олимпиада.

Зелената олимпиада се организира от Академика БГ с подкрепата на МОСВ и Оперативна програма „Околна среда“. Това е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То има за цел да формира екологична култура и да възпита любов към природата. Всяка година в него се включват над 5000 деца от цялата страна.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...