Начало / Общество / Традиционният благотворителен бал на фондация „Св. Иван Рилски” събра близо 22 000 лева

Традиционният благотворителен бал на фондация „Св. Иван Рилски” събра близо 22 000 лева

За осми пореден път Фондация „Свети Иван Рилски” организира в Плевен благотворителен пролетен бал. „Много съм щастлива, че хората ни подкрепят и участват активно в нашата инициатива с участие в организираните благотворителни търгове и базари. Благодарение на тях успяваме да помагаме на хората, които имам нужда от нашата подкрепа”, каза в поздрава си към гостите  д-р Елиза Георгиева, създател на фондацията.

Тя сподели направеното досега от фондацията, благодарение на щедростта на дарителите. До момента фондацията е дарила 12 реконструктивни операции на жени с карцином на гърдата. Последната операция е извършена буквално дни преди пролетния бал, а след две седмици силиконов експандер ще бъде дарен на още една дама. Тя беше сред гостите на благотворителната вечер.

По идея на д-р Йордан Георгиев, съуправител на МБАЛ „Св. Панталеймон” – Плевен, към фондацията работи и първият в България мобилен зъболекарски кабинет. От 2012 г. той обикаля селата в област Плевен и дарява зъбни протези на социално слаби възрастни хора. До момента близо 1 100 възрастни хора са получили безплатни зъбни протези и усмивката се е върнала на лицата им, съобщи с благодарност д-р Георгиева.

От благотворителната вечер снощи, която се проведе в ресторант ”Ростов”, в подкрепа на дейността на фондацията бяха събрани общо 21 893 лв. От тях 12 870 лв. са от дарения и дарителски куверти, 4 670 лв. са събрани от благотворителния търг, от благотворителната томбола – 2 0 35 лв., а от благотворителния базар – 2 318 лв.

Сред гостите, които уважиха събитието бяха представители на политическия, бизнес, медицинския и културен елит, магистрати: Владислав Николов, Ралица Добрева – народни представители,  Татяна Божинова – зам. областен управител, Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Петя Василева –  заместник – председател на Об съвет Плевен, общински съветници, представители на Ротари клуб Плевен, Лайънс клуб Плевен и др.

Мариана Попова и Танцова формация към Клуб „Веселци“ зарадваха гостите със своите изпълнения и внесоха много свежест и добро настроение. Традиционно водещи на събитието бяха Гери Дончева и Веселин Плачков. За безрезервната подкрепа Гери Дончева е отличена с годишната награда на фондацията в категорията „Приятел на фондацията”. Със статуетка в същата категория тази година ще бъде удостоен и Веселин Плачков, научихме в аванс от д-р Елиза Георгиева.

В благотворителния търг участваха творби на Денислав Маринов, Румяна Живкова, авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева, бутиково вино и др.

Фондация „Св. Иван Рилски“ благодари на всички дарители, най-големите от които са г Владислав Монов и Поля Митова.  Сумата, събрана по време на инициативата ще бъде изразходвана за даряване на зъбни протези за социално слаби хора и закупуване и даряване на силиконови импланти за жени с карцином на гърдата.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...