Начало / Политика / Традиционна китайска медицина представиха на среща „Тайната на здравето ни” в Плевен

Традиционна китайска медицина представиха на среща „Тайната на здравето ни” в Плевен

Среща на тема „Тайната на здравето ни” организира и проведе Жени ГЕРБ – Плевен. По покана на общинския клубен ръководител на дамската структура на партията Петя Василева, представители на китайска корпорация презентираха на вниманието на дамите произхода на традиционната китайска медицина ни връща няколко хиляди години назад.

„Според китайците, тайната на здравето ни се крие вътре в нас и в околната среда. По този начин китайската медицина обръща внимание не само на здравето на човек, но също и на неговото психическо и физическо състояние, както и на неговото хранене. Нейното фундаментално послание е преди всичко за профилактика, а не лечение. Вторият важен аспект на природната китайската медицина е да се спре развитието на съществуващите заболявания. Двата подхода съставляват китайската здравна концепция, известна още като „Култура на дълголетието“. Световните изследвания върху това показват, че 3 от 5 от регионите с най-голяма средната продължителност на живота, са тези, където присъства китайската култура или чийто произход е китайски. Традиционната китайска медицина се основава на хармонията между Ин и Ян и на Теорията за петте елемента като приемаме, че цялата природа, както и космоса се състоят от пет основни елемента: Земя, Метал, Вода, Дърво и Огън”, сподели пред присъстващите Юрка Георгиева, представител на фирмата.

j gerb pleven sreschta zdrave 3

Представена бе и широката гама от хранителни добавки, вдъхновена от китайската природна медицина, чиято история е на повече от 5000 години, информират от пресцентъра на партията.

Срещата е част от инициативата на областното ръководство на Жени ГЕРБ – Плевен под мотото: „Жени и здраве”, която се провежда във всички общини на Плевенска област.

Снимки: ПП ГЕРБ

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...