Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов с лесна победа в Холандия

Тихомир Иванов с лесна победа в Холандия

Плевенчанинът Тихомир Иванов спечели поредното си състезание в скока на височина. Това стана факт на международния лекоатлетически турнир в Холандия. Настоящият състезател на СК Свилоза /Свищов/ взе златния медал с резултат 226 см. Възпитаникът на Георги Гетов изкова победата още с първия си опит в надпреварата. Той преодоля с лекота въпросната височина, елиминирайки конкурентите си. След това до края на състезанието се пробва на 230 см, което при успех щеше да е негов нов личен резултат. Не успя обаче да покори тази кота.

„Не толкова победата ме радва, колкото начина по който преодолява 226 см. Прави го стабилно и това е много важно. Конкуренцията в Холандия не беше от най-големите. Това обаче е нормално, защото Тихомир вече е име, което всява респект в скока на височина. Именно това е основната причина да не участват съперниците му, които имат лични резултати около 225 см. Просто научавайки, че той ще скача те отказват да участват. Продължаваме да преследваме новата ни цел. Тя е резултат над 230 см“, коментира Георги Гетов.

В момента Тихомир Иванов лети от Холандия за България. Утре пък пътува за Питещи /Румъния/, където през уикенда ще участва в балканското първенство. Състезанията са част от подготовката му на европейското в Холандия и олимпийските игри в Бразилия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...