Начало / Икономика / „Топлофикация Плевен“ отчита увеличаване на клиентите си

„Топлофикация Плевен“ отчита увеличаване на клиентите си

В края на отоплителния сезон 2018/2019 г. от „Топлофикация Плевен” отчитат увеличаване на своите клиенти. От Дружеството отчитат също и повишение в реализираната топлинна енергия за отопление и битова гореща вода, като доставената топлинна енергия за  сезона ще бъде с около 30 000 МВтч повече от миналия.

С цел подобряване на ефективността на Дружеството и увеличаване на потреблението на битово горещо водоснабдяване от клиентите от месец април стартира пилотен проект, предвиждащ закупуване на водомери и безплатен монтаж на водомерни възли за желаещите да ползват топла вода за сгради включени в проекта, информира изпълнителният директор на „Топлофикация Плевен” – инж. Йордан Василев.

През летните месеци от Дружеството са планирали изпълнение на ремонтна и инвестиционна програма за подобряване на топлопреносната мрежа в града.

Ремонтната програма включва реконструкция и подмяна на амортизирани участъци от топлопреносната мрежа, както и на абонатни станции. В инвестиционната програма са заложени привличане и включване на нови клиенти на Дружеството и едновременно разширяване на топлопреносната мрежа чрез изграждане на топлофикационни отклонения и нови абонатни станции.

Ремонтните работи са планирани по такъв начин, че да не се налагат дългосрочни прекъсвания на топлоснабдяването на клиентите, подчерта инж. Василев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...