Акценти
Начало / Образование / Директорът на ПГ по туризъм със сертификат за принос в развитието на кулинарното изкуство сред учениците

Директорът на ПГ по туризъм със сертификат за принос в развитието на кулинарното изкуство сред учениците

Малинка Маринова – директор на ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ Плевен и председател на Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство беше удостоена със сертификат „За персонална ангажираност и принос в насърчаване развитието на кулинарното изкуство сред учениците в България“.  Той й бе връчен от министъра на туризма Николина Ангелкова като признание за всеотдайния труд и популяризиране на професиите в туризма.  Малинка Маринова получи сертификата си по време на награждаването на най-добре представилите се ученици  в Панорамата на професионалното образование за най-добър млад барман, най-добър готвач, хлебар-сладкар и за сервитьор, която се проведе в края на миналата седмица в Пловдив.

В нея участваха 58 състезатели от 33 гимназии в страната.

В надпреварата взеха участие и възпитаниците на ПГ по туризъм Плевен Велислава Цекова в категория „Млад барман“ и Кристин Пелова в категория „Млад сервитьор“.
Велислава Цекова показа невероятни умения и стил в барманството. Лъчезарна и усмихната, с добра техника тя се класира в призовите места, а Кристин Пелова заслужено стисна купата и медала за 3 място, както и грамота за най-правилно декантиране на вино. Двете състезателки бяха тренирани и подготвени от екип с ръководител г-жа Личева.

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...