Акценти
Начало / Икономика / Томислав Дончев: Проектът за Водния цикъл на Плевен с реален шанс да тръгне още следващата година

Томислав Дончев: Проектът за Водния цикъл на Плевен с реален шанс да тръгне още следващата година

IMG_8620Томислав Дончев„Считам, че всички отворени въпроси, които имаше по ОП „Околна среда” са затворени и очаквам одобрение на програмата за периода 2014-2020. Това пък означава, че има реален шанс проектът за водния цикъл в Плевен да тръгне още следващата година”, каза в Плевен вицепремиерът Томислав Дончев. Той уточни, че тази година в рамките на стария програмен период няма как да започнат строително-монтажни работи и да завършат до края на 2015. „Искрено вярвам, че това ще бъде един от първите стартирали проекти по Околна среда 2014-2020 и ще има достатъчен времеви ресурс нещата да се изпълняват спокойно, без да се бърза”, допълни Томислав Дончев.

По думите на вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика ще има много промени в ОП „Околна среда”, като начин на организация на финансирането, на плащанията и институциите, които изпълняват проектите, но проектът за водния цикъл на Плевен ще бъде един от проектите, транслиран от стария в новия програмен период, който ще тече така, както е бил планиран.

На журналистически въпрос дали Общината няма да понесе финансови санкции за забавянето, вицепремиерът отговори, че: „Санкциите в сектор води са обект на уточнения между държавата и ЕК, не между местните власти и Брюксел. Така че държавата е тази, която трябва да носи отговорност, ако се стигне до санкции. Надявам се никога да не стигаме”.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...