Акценти
Начало / Политика / Томислав Дончев: На предстоящия евровот няма да се говори нито за европейско ляво, нито за европейско дясно

Томислав Дончев: На предстоящия евровот няма да се говори нито за европейско ляво, нито за европейско дясно

Томислав Дончев

„За европейско ляво и за европейско дясно в предстоящите избори няма да се говори. Сблъсъкът, който имаме в момента в България, няма много общо с лявото и с дясното, за съжаление. В една нормална политическа действителност леви, десни, крайно десни, крайно леви, центристи, либерали водят битка да привлекат вниманието на обществеността и да натрупат повече доверие. В България такава ситуация нямаме. В България имаме сблъсък между нормалните хора, които искат власт, която се произхожда от народа и една власт на задкулисието, която няма никаква връзка с волята на народа”. Така представи ситуацията в страната Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евровота през май, пред 150 младежи от ГЕРБ, които участваха в двудневен семинар в Плевен.

По думите на Томислав Дончев в стрната има „тотална криза на публичните институции”, като подкрепата за правителството е под 15%, а за парламента – под 10%.

„По време на кампанията за евровота ще продължи да се задава въпроса „Кой?”, не само и единствено  за назначаването на господин  Пеевски. Ще се пита:  Кой управлява в момента? –господин Орешарски, господин Станишев господин Местан или нито един от тримата. Само че това не отговаря навъпроса „Кой” , а го задава наново… В смисъл – кой носи отговорност за всичко, което се случва или по-скоро за всичко, което не се случва.  На фона на всички тези отношения, все повече ще се коментира какво се случи през последната година, какви бяха последните парламентарни избори, има ли изобщо нормална политическа система в България”, смята Томислав Дончев.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...