Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов с поредна титла, брат му Михаил вицешампион при юношите

Тихомир Иванов с поредна титла, брат му Михаил вицешампион при юношите

Плевенчанинът Тихомир Иванов спечели поредната си национална титла за мъже в скока на височина. Направи го с лекота в зала „Добротица“ в Добрич, където се провежда държавното първенство по лека атлетика. Настоящият състезател на свищовския клуб Свилоза рано отказа съперниците си, а височините преодоляваше от раз. Той стартира от 200 см, а след 205 см вече беше сам в сектора, тъй като съперниците му отпаднаха. След това премина през 215 см и 220 см. От втори опит скочи 225 см и с този резултат покри норматива за участие на европейското първенство в зала в Белград, което ще се проведе в началото на месец март. Накрая направи три неуспешни опита на 228 см. Сребърният медал е за Ангел Карарадев от Сливен с 200 см, а трети е Милко Гемеджиев от старозагорския Берое със 195 см.

„Очаквана победа за Тихомир. Той тепърва започва сезона и не сме преследвали върхови резултати. Както казах и преди участието му в шампионата е само част от подготовката на европейското. Използвахме това състезание да изчистим някои грешки. В неделя /5 февруари/ пътуваме за Сърбия, където ще тренираме до първенството на континента. Като част от подготовката му са участия в два турнира. На 7 февруари ще скача в Банска Бистрица /Словакия/, а на 11 февруари в Триест /Словения/, след което се връщаме в Белград“, коментира треньора Георги Гетов.

Заедно с битката при мъжете се проведе и спора на юношите старша възраст. В нея участва брата на Тихомир – Михаил Иванов, който се състезава за СКЛА Спартак /Плевен/. Мишо не успя да защити титлата си от миналата година. Той започна от 180 см, от втори опит преодоля 185 см, после от раз 190 см и 195 см. Върховото му постижение бе 200 см /изравнен личен резултат/ от трети опит, а на 225 см не успя и трите пъти. По същия начин се движеше и Георги Демирев от Харманли, но с разликата, че той скочи 185 см от първия си опит. Именно тази разлика му осигури шампионската титла, а за Иванов остана сребърния медал. Призовата тройка допълни бургазлията Николай Янчев със 190 см.

„Доволен съм от Мишо. Разбира се, че можеше да стане шампион. Възможностите му са много големи. Показва ги на тренировките. Трябва обаче да преодолее психологическата бариера в себе си за да достигне резултатите, които са по силите му“, заяви Георги Гетов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...