Начало / Образование / Състезание за проектиране дизайн на уеб сайт беше проведено в ПГ по електроника и химични технологии  в Плевен

Състезание за проектиране дизайн на уеб сайт беше проведено в ПГ по електроника и химични технологии  в Плевен

Ученическо състезание „Проектиране дизайн на уеб сайт”, организирано от Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността и катедра „Бизнес информатика“ при Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов се проведе на 1 февруари в Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „Професор Асен Златаров“ гр. Плевен.

В състезанието взеха участие 9 ученици от професионалната гимназия. Представеният казус изискваше от учениците да проектират дизайн на уеб сайт на планински хотел. В помощ на участниците бяха представени добрите практики за проектиране на уеб сайтове от подобен вид. Ментори на ученическите отбори бяха асистенти и  докторанти от катедра „Бизнес информатика“. За решаване на казуса  участниците използваха компютри и софтуерни приложения за обработка на изображения и презентация.

Жури в състав: доц. д-р Веселин Попови Боруш Сагунов и Венелин Вътков от ПГ за електрона и химични технологии оценява готовите проекти.

На първо място беше отличен екип Креатив вижън – Веселин Бориславов Ангелов, Георги Стефчов Цочев, Веселин Маринов Янков с ментор ас. д-р Искрен Таиров.

Специално отличие за уеб сайт с креативен дизайн беше присъдено на  екип  Делта солюшънс – Пламен Кирилов Дамянов, Кольо Димитров Маринов, Георги Тодоров Павлов   с ментор Теодор Тачев.

Специално отличие за уеб сайт с най-добра функционалност беше присъдено на  екип Ню софт – Павлин Бисеров Кърчев, Мирослав Тихомиров Кожухарски и Пламен Бисеров Петков. Ментор на екипа беше ас. Асен Божиков.

Екипът от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ обсъди с ръководството на ПГЕХТ „Асен Златаров“ бъдещи инициативи, свързани с технологиите за разработване на уеб приложения, както и провеждането на следващо ученическо състезание.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...