Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов и Георги Гетов недоволни от петото място на европейското

Тихомир Иванов и Георги Гетов недоволни от петото място на европейското

Плевенският лекоатлет в скока на височина Тихомир Иванов се класира пети на европейското в Амстердам /Холандия/ с резултат 224 см. Така се изкачи с две места в сравнение с континенталния шампионат в Цюрих /Швейцария/ през 2014 година. Престижното класиране обаче не задоволи 22-годишния състезател на свищовския клуб Свилоза и треньора му Георги Гетов. Преследваната от тях цел е била медал в холандската столица.

Според Гетов, слабата организация на първенството е една от важните причини Иванов да се размине с класиране в призовата тройка.

„Не е нормално квалификацията и финала да се провеждат в рамките на 24 часа. Невъзможно е състезателите да се възстановят за толкова кратко време. В самия ден на финала в скока на височина се излъчваха медалистите в още осем дисциплини. Това наложи многократно прекъсване на скока. Дори веднъж това се случи за цели 40 минути, което разсейваше състезателите. Най-потърпевш бе Тихомир, защото скачаше под номер едно и докато се изредят всички останали логично губеше концентрация и ритъм. Друг проблем бе разликата в зададените височини. Цели пет сантиметра – от 219 см на 224 см и после 229 см. Просто е непосилно, защото в момента повечето от участниците имат резултати през сезона в границата 224 – 228 см. Изненадата бе германеца Ейке Онен, който успя да преодолее 229 см и по този начин отне бронзовия медал на нашия скачач. Въпреки това Тихомир Иванов заслужава похвала, защото е още доста млад. Бъдещето е пред него“, каза Георги Гетов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...