Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов без лагер в чужбина до олимпиадата

Тихомир Иванов без лагер в чужбина до олимпиадата

Плевенският лекоатлет в скока на височина Тихомир Иванов вече тренира усилено за предстоящите олимпийски игри в Рио де Жанейро /Бразилия/. Треньорът му Георги Гетов промени програмата за подготовката. Първоначалният план предвиждаше лагер в Германия, но в последствие той отпадна.

„Промените бяха наложителни, защото само в рамките на месец Тихомир трябва да участва в две състезания, в които се преследват върхови постижения – европейското в Холандия и олимпиадата. Редно е тренировъчния процес между тях да е максимално концентриран. Евентуално отиване в Германия би отнело от времето за тренировки. Това е причината да се откажем от първоначално планирата подготовка“, уточни Гетов.

Така настоящия състезател на СК Свилоза /Свищов/ ще остане в България до заминаването си за Бразилия. През миналата седмица той тренира на национална спортна база „Спортпалас” край Варна. От днес е в Сливен. Там ще продължи с тренировките до края на месеца. Тандемът Иванов – Гетов лети за Рио на 31 юли. Участието на Тихомир в Бразилия е на 14 август.

Петият в Европа и треньора му са оптимисти за представянето на игрите. „В момента Тихомир е заплаха за европейските си съперници. Показателен пример за това е поведението на световния и европейски шампион Джанмарко Тамбери, който по време на състезанието в Холандия коментираше с треньора на Германия възможностите на Тихомир, повтаряйки често: „Иванов е много опасен“. В Рио освен европейците ще има още четирима конкуренти за призовите места“, разкри треньорът му.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...