Акценти
Начало / Култура / Лятна китарна академия започва днес в Плевен

Лятна китарна академия започва днес в Плевен

От днес  до 24 юли в  Плевен ще се проведе Лятна китарна академия като част от Втория международен фестивал на китарата Плевен 2016. Организатори са Сдружение „Изкуството до мен“ и читалище „Лик“- Плевен с подкрепата на Община Плевен.

Над 50 ученици от страната и чужбина ще вземат участие в занятията. Преподаватели ще са изявени педагози и инструменталисти – Росен Балкански, Стела Митева-Динкова, Дарко Багески, Боян Дойчев, Николай Михайлов, Марин Цачев, Екатерина Икономова, Любомир Анов, Теодор Грозданов.

В програмата на академията са включени майсторски класове, групови упражнения, тематични лекции, много забавления, игри.

Участниците в лятната академия ще изнесат и няколко концерта, в които са включени творби от класически исъвременни композитори. Концертите на участниците от първа и втора група  ще са на 19  и 23 юли от 11 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев” и в Арт център Плевен. На 23 юли от 18.30 часа в Концертна зала „Божко Шайков” на НУИ „Панайот Пипков” на сцената ще излязат китарни ансамбли.

Входът за концертите е свободен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...