Акценти
Начало / Спорт / Тимът „ГП Лука” от Плевен е регионалният шампион от полуфинала на „Каменица Фен Купа”

Тимът „ГП Лука” от Плевен е регионалният шампион от полуфинала на „Каменица Фен Купа”

kamenitza_fan_cup2014_gpluka

Плевенският аматьорски футболен тим „ГП Лука“ стана шампион в регионалния полуфинал на „Каменица Фен Купа“ за Областите Плевен и Велико Търново, който се проведе този уикенд на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна, пише plevensport.eu. Купата им бе връчена от футболната легенда от 1994 година Бончо Генчев и кмета на Община Трявна – Драгомир Николов. Заедно с „ГП Лука“ напред по пътя за Маракана продължава и тимът на „Никон М“ (Велико Търново). Двата отбора ще премерят сили с останалите 22 състава финалисти от цялата страна по време на националните финали в Русе в края на август. Тогава ще стане ясно и името на новите национални шампиони на „Фен Купа“, които ще заминат за една от най-мечтаните футболни дестинации – легендарният стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро.

Новите регионални шампиони на Централна Северна България се наложиха с 3:0 срещу „Никон М” – Велико Търново. На трето и четвърто място се класираха горнооряховските отбори „Пчеларите“ и „Импулс“.

Цветомир Цветанов от тима на „Импулс“ бе обявен за „Най-добър вратар“, а наградата за „Най-атрактивен състезател“ отиде при Красимир Карозов от „Пчеларите“. Отличието „Отбор – дарител“ отиде при шампионите от Плевен „ГП Лука“. Те отбелязаха 25 попадения и с това дадоха най-голям принос към социалната кауза на „Фен Купа 2014“ – „Дари гол“. В рамките на кампанията, всяко попадение реализирано по време на турнира ще се превърне в дарение от 1 лев. Събраният капитал ще бъде вложен в реновация или изграждане на футболни съоръжения в града на бъдещите национални шампиони на турнира.

Броят на отбелязаните до момента голове е 8 084, а до края на кампанията остава повече от месец.

Следващият регионален полуфинал на турнира ще се състои през уикенда на 26 и 27 юли, на стадион „Христо Ботев“ в Габрово.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...