Начало / Политика / Теч в покрива на Кметството и поддръжката на парка сред проблемите в Гривица

Теч в покрива на Кметството и поддръжката на парка сред проблемите в Гривица

Жителите на Гривица са изложили своите притеснения по време на приемен ден на представители от партия АБВ в селото, съобщи по време на пресконференция днес Цветан Антов – областен лидер на ПП АБВ в Плевен. Той сподели, че идва направо от срещата, на която е присъствал и Румен Петков – заместник-председател на националното ръководство на ПП АБВ, като поставените проблеми са били с обществен интерес. Сред тях е ремонтът на жп прелеза, който стартира тази нощ. От години има проблем с този жп прелез и кметът на Гривица е сигнализирал за него, допълни Антов. Има идеи да се премахнат и две от жп линиите, които са неизползваеми. Останалата част от тях е изрязана, но има оставени 100-200 метра в района на прелеза, които затрудняват движението на автомобилите. За целта ще бъде изготви писмо до „Железопътна инфраструктура“, с което ще се отправи искане за премахването на релсите. Предложение ще бъде изготвено и до Общински съвет – Плевен, който чрез комисиите си да даде нужното становище, посочи Антов.

Друг проблем, който е обсъден по време на срещата, е свързан с ремонт на Кметството в Гривица. В него се помещават пощата, потребителската кооперация и читалището. Покривът на сградата е в окаяно състояние, но тъй като е собственост на четири институции, ще трябва да се постави проблематиката пред всички заинтересовани страни, тъй като не може в читалището да тече вода върху книгите, посочи Цветан Антов.

Жителите на селото са поставили и въпроса за обслужването на музея и парка около него. В последните години няма наети хора, които да се грижат за историческите обекти. „Тази отговорност сега е на плещите на кмета на Гривица, а за него е непосилна поддръжката“, коментира Антов. Той допълни, че Община Плевен се е ангажирала с почистването на парка във връзка с визитата на Румънския президент, „но не може да се чака само на подобни визити“, заяви лидерът на АБВ. Той допълни, че ще се проведат разговори и с кмета на община Плевен, тъй като е недопустимо исторически обект да се занемарява по този начин.

От партия АБВ продължават с изнесените приемни, като следващата от тях е утре от 17 часа в Славяново. Цветан Антов посочи, че срещите ще продължат докато се чуят проблемите на всички населени места или поне в общинските центрове на областта.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...