Акценти
Начало / Общество / Течащи покриви съсипват емблематични сгради в Българене

Течащи покриви съсипват емблематични сгради в Българене

Покривите на почти всички важни сгради в плевенското село Българене, община Левски са в окаяно състояние. Става въпрос за кметството, здравната служба, църквата и спортната зала. В някои от тях ситуацията е опасна за здравето и живота на хората.

„Такъв е случаят с покрива на кметството, като в същата сграда се помещава и БТК, и пощата. През последните 5 години щом завали дъжд изпадаме в паника. Водата се стича по кабелите на ел.инсталацията. Плесента е навсякъде, а миризмата е отвратителна. Жителите ни не могат спокойно да си получат пенсиите“, алармира кметът на селото Симеонка Мусакова. В окаяно положение е и Здравната служба. Подобен е проблемът и с църквата.

„За нея имаше готов проект, но не го одобриха. Все не достигаха точки. Населението ни много държи в с.Българене да имаме църква. Хората обаче са обезверени и коментират, че Великотърновска епархия няма интерес да възстанови църквите по селата“, уточни първият човек на селото.

Зала „Христо Ботев“, която е собственост на Община Левски, също има сериозен проблем.

„Това е единствената спортна зала в Плевенска област. Отдавна има нужда от ремонт – вътрешен и външен. Ураганът, придружен с градушка, който премина през пролетта, вдигна покрива и вече вътре в залата тече вода. Дойдоха от щаба за бедствия и аварии и описаха щетите, но оттогава нищо. Притеснени сме, защото идва сезонът на дъждовете и ако нищо не се направи, пораженията ще са  още по-големи. А залата се ползва постоянно от Хандбален клуб Левски /мъжкият тим и всички отбори от детско-юношеската му школа/, който играе в националния елит на мъжете, от футболисти, както и за национални състезания и други общински прояви“, каза още Симеонка Мусакова.

Снимка: bulgarene.blogspot.bg

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...