Акценти
Начало / Крими / Телефонен измамник от Искър е задържан от плевенски полицаи

Телефонен измамник от Искър е задържан от плевенски полицаи

Плевенските криминалисти задържаха телефонен измамник, съобщиха от пресцентъра на МВР – Плевен. На 2 февруари 2017 година около 13:30 часа в Първо РУ-Плевен е заявено от 19-годишна плевенчанка, че на същата дата около 13:00 часа след телефонен разговор с непознат е била въведена в заблуждение, че ще получи колет с документи от чужбина за нейн познат. При получаване на колета жената трябвало да заплати сумата от 3000 лв. От проведените незабавни оперативни действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и техни колеги от Първо РУ-Плевен в момент на предаване на колета е задържан 40-годишен от град Искър. Задържан е за 24 часа. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство.
От ОДМВР – Плевен апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. По никакъв повод да не предприемат разплащания в други градове. Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции – Разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверявят личните данни и се издава съответен документ.
Само в рамките на месец януари 2017 година плевенските криминалисти вече разкриха и задържаха извършител на две телефонни измами в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...