Акценти
Начало / Любопитно / Телевизия „Европа” разказва за успехите на кмета на Гулянци

Телевизия „Европа” разказва за успехите на кмета на Гулянци

kmet

Предаването „Национален календар” по телевизия „Европа” ще разкаже за успехите на кмета на Гулянци Лъчезар Яков днес, 26 януари, от 13,30 часа. Поводът за репортажа е наградата за най-много спечелени проекти и подписани договори на глава от населението, която Яков получи от предаването.

Отличието му беше връчено миналата седмица от екип на предаването „Национален календар”, което гостува в Гулянци по този повод. Конкурсът „Кмет на годината” на предаването се провежда вече 13 години. Екипът наблюдава отблизо работата на общините през годината, за да се запознае с проектите и развитието на регионите. Първенец по тези критерии през 2013 година е община Бургас, община Гулянци е отличена с първа награда – подгласник.

Това е третият приз от национален конкурс за общинския кмет само за последната една година. В края на 2012 година Община Гулянци бе отличена с първа награда в конкурса „Община 2012”,  малко по-късно беше класирана на трето място в конкурса на Агенцията по заетостта „Работодател на годината” .

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...