Акценти
Начало / Общество / Тежко заседание чака днес общинските съветници

Тежко заседание чака днес общинските съветници

45 точки са включени в предварителния дневен ред на днешното заседание на Общински съвет – Плевен.

Те ще трябва да обсъдят предложения, свързани с две наредби – нов текст на Наредба №11 за символите, почетните знаци и отличията на Община Плевен и промени в Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен . Част от предложенията на предстоящата сесия касаят общинските фирми – ликвидация на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I – Плевен“ ЕООД, въпроси за управлението на „Диагностично консултативен център ІІІ – Плевен” ЕООД, изменение на учредителния акт на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен. Съветниците предстои да вземат решения и относно „Тибор” ЕАД, гр. Плевен. Предложенията за фирмата са две – за избор на член на Съвета на директорите и за увеличаване на капитала й.

Предложение за закриване на ОУ „Васил Левски” – с. Беглеж е под номер 13 в дневния ред на заседанието и е една от точките, които се очаква да предизвика разгорешщени дебати. Друг важен въпрос, който съветниците трябва да решат се отнася до предоставяне за безвъзмездно право на ползване на имоти публична и частна общинска собственост за развитие на читалищна дейност в община Плевен.

Сред останалите точки, които ще стоят на вниманието на общинските съветници, са още: предложение за одобряване на проектобюджета за 2018 г. и актуализиран бюджетна прогноза за периода 2019 и 2020 година за постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности на Община Плевен; предложение за кандидатстване на Община Плевен с проект за фасадна реставрация и подмяна дограма на Център за подпомагане на личностно развитие /ЦРД – Плевен/ и други.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...