Акценти
Начало / Култура / Творчески портрет на Детелина Павлова представиха днес

Творчески портрет на Детелина Павлова представиха днес

Пред препълнената зала на ХГ „Дарение Светлин Русев”  днес беше представен творчески портрет на поетесата Детелина Павлова. Организатор на литературната среща е Творческо обединение „Зора” при сдружение „Евразия”.

Тя пише искрено и отразява себе си в поетичните редове. Тя не обича ребусите на словото, предпочита да се изповядва пред някого, да бъде чута и видяна  и да каже,  че любов и свобода на този свят вървят ръка за ръка. С тези думи на поета Евтим Евтимов започна представянето на Детелина Павлова. След това поетът Васил Милев обрисува със слово нейния творчески портрет, като нареди името й до такива ярки имена на изящната словесност като Елисавета Багряна и Дора Габе.  „Детелина Павлова  е човек, който знае да се потопи в тресавището на думите, но излизането от него е с цената на едно сърце, което може да страда, може да обича и което търси себе си”, каза Милев. По емоционален начин той премина през творчеството на Павлова, а тя самата внесе ярките щрихи в творческия си портрет.

010детелина павлова поетеса

Музикален фон на вечерта бяха изпълненията на момичетата от формация „Българка” с ръководител Елка Недялкова при НУИ „Панайот Пипков”.

002певици нуи п.пипков

013публика поетеса

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...