Акценти
Начало / Култура / Творби на Ангел Спасов показват в изложба в галерия „Бешков“

Творби на Ангел Спасов показват в изложба в галерия „Бешков“

Днес в 18 часа в галерия „Ибия Бешков“ в Плевен ще бъде открита изложбата  „Нито с Нея, нито с Него“, която ще е представи творчеството на Ангел Спасов. Това е първи по рода си опит за фокусиране върху два ярко застъпени в творчеството на автора образа – този на жената, увековечен в скулптура, и собствения му лик, запечатан през годините от него самия в живопис и рисунка, казва Антония Караиванова, директор на галерия „Бешков“.
Изложбата се съпътства от каталог, в който се публикуват за първи път редица документи и произведения на художника.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Плевен и www.izkustvo.bg и с любезното партньорство на РИМ Плевен.
Екипът работил по проекта: Антония Караиванова, Пламен Петров, Рамона Димова, Наташа Ноева, Александра Гогова, Цветан Игнатовски, Сенка Симеонова, Иван Велчев, Александър Сахатчиев.

Днес в колекцията на Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен се съхранява не само почти цялото творчество на Ангел Спасов – скулптури, живописни платна и рисунки, даващи ни възможност да проследим пътя му на художник – от първия до сетния му дъх, но и целият му личен архив – от статива, върху който вае своите тримерни образи, през личната му библиотека до огромната издирена, събрана и опазена до днес кореспонденция от и до него, разказа още Антония Караиванова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...