Акценти
Начало / Общество / Татяна Йорданова от град Левски с награда  „Журналист – надежда“

Татяна Йорданова от град Левски с награда  „Журналист – надежда“

„Журналист – надежда“ – това признание получи  Татяна Йорданова на осмите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Наградата й е  връчена за репортажа „Интеграция на парче ли е приобщаването на хората с уврежания у нас?“.

 „Репортажът разказва съдбата на младеж с двигателни проблеми, който избира да излезе от социалния дом, в който е настанен и да потърси щастието си в големия град –  София. Приобщаването му там обаче се оказва трудна задача, защото Столична община отказва да му осигури личен асистент само защото адресната му регистрация все още не е софийска. Този репортаж не просто разказва съдбата на един засегнат от псевдоинтеграцията човек, а се опитва да реши проблема му като отнесе важните въпроси до отговорните институции.”, разказа Татяна Йорданова.

Конкурсът „Валя Крушкина – журналистика за хората“ се провежда от 2012 година в памет на  Валя Крушкина – журналистът боец , който вярваше, че качеството трябва да се поощрява.

Наградите  отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите и  принос в решаването на важни обществени проблеми. Развитието на отговорната и обективна журналистика е каузата на този  конкурс, който  поощрява журналисти, които работят в интерес на обществото, на една шепа от хора или дори на един човек.

От над 100 материала на повече от 60 журналисти са  избрани  победители в няколко категории: Пишещ журналист, Журналист от електронна медия, Журналист- надежда, Снимащ журналист и една голяма награда.

На официалната церемония по връчването на наградите са били  журналистите оценили и определили  тази година наградите и досегашни носители на отличието.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...