Акценти
Начало / Общество / Тамплиери: Ако търсиш парче от историята на България- иди в Плевен

Тамплиери: Ако търсиш парче от историята на България- иди в Плевен

тамплиери

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев се e срещна. с Велики Приори и водещи представители на Ордена на Рицарите Тамплиери. Повод за визитата им в Плевен e отбелязването на петгодишния юбилей на Ордена в България.

На срещата са обсъдени възможностите за партньорски отношения, териториални побратимявания и инвестиционни намерения в различни сфери на дейност, информират от Областната администрация. Илиян Йончев е представил пред гостите потенциала на областта, като е поставил акцент върху близостта на река Дунав и уверенията на правителството, че автомагистрала Хемус ще бъде строена през следващия програмен период, както и условията за туризъм и културно-историческото наследство на региона. Областният управител е предложил на представителите на Ордена своята идея за парк Кайлъка – различни организации да помагат в облагородяването и поддържането на местността, поставяйки своите отличителни знаци на съответните места. Д-р Кочев е дал като пример за подобно партньорство грижата за гробовете на руските и немските войници в Плевенския гробищен парк.

Чуждите гости са били впечатлени от нашия град, като са изразили това в едно изречение: „Ако търсиш парче от историята на България- иди в Плевен!”.

Областният управител е подарил на гостите луксозни албуми със снимки от областта.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...