Акценти
Начало / Спорт / Без изненада завърши мачът между баскетболистите на „Левски” и „Спартак”

Без изненада завърши мачът между баскетболистите на „Левски” и „Спартак”

баскетбол Левски Спартак

Очаквано тази вечер баскетболистите на „Левски” – София се наложиха като гост над състава на „Спартак” – Плевен. Селекцията на Константин Папазов бе по-концентрирана и обиграна и заслужено се наложи над съперника си. Плевенчани пък не успяха да включат в играта традиционното си оръжие – ефективната стрелба от зоната за трите точки и записаха втора поред загуба след две поредни победи и продължават да са в дъното на таблицата на временното класиране.

Двубоят започна силно. Тимът на „Левски” бързо се откъсна напред в резултата и в средата на първата част вече водеше с разлика от 15 точки. Това накара домакините да впрегнат сли и да заиграят по-добре в защта, което и доведе след 8 минути игра до стопяване на разликата до 5 точки. Все пак за две минути „сините” отново показаха концентрация и след 10 минути игра водеха с 27:18.

С подновяването на играта за втората четвърт треньорът на „Спартак” пусна в игра капитана Илия Станков, чиято стрелба от далечно разстояние е емблематична. За съжаление, и той не успя, а неточните стрелби от далече на плевенчани, оставиха разликата на 10 точки, като тя отново набъбваше и се стопяваше. Така на полувремето двата състава се разделиха при резултат 42:50 в полза на столичани.

С подновяването на играта отборът на „Левски” продължи да е по-активния на террена и за третата част добави нови 18 точки към актива си, оставайки плевенчани с 13. С това преди началото на заключителната четвърт светлинното табло в зала „Балканстрой” сочеше 55:68 точки.

До края на мача селекцията на Цветан Антов направи всичко по силите си да се върне в мача и да стопи разликата от фаталните 13 точки, но не успя, а „Левски” добави още кошове на съперника и двубоят приключи при резултат 67:83.

Текст Иво Тодоров

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...