Акценти
Начало / Общество / Тази седмица ще се проведат консултации за съставите на СИК

Тази седмица ще се проведат консултации за съставите на СИК

На 4 юни, петък, в заседателната зала на Община Плевен ще се проведат консултациите за определяне състава на секционните избирателни комисии на територията на Община Плевен. Консултациите ще се проведат от 11 часа и в тях са поканени да участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

Консултациите се свикват от кмета на Община Плевен на основание Указ № 130 от 12.05.2021 г. на Президента на Република България за насрочване на избори за Народно събрание, (обн. ДВ, бр. 39 от 12.05.2021 г.), Решение № 8-НС от 13.05.2021 година и Решение № 124-НС от 26.05.2021 г. на Централната избирателна комисия, Решение № 17-НС от 26.05.2021 г. на Районната избирателна комисия – Плевен, и чл. 91 от Изборния кодекс, във връзка с организационно-техническа подготовка за произвеждането на изборите,

Поканата за насрочване на консултации за определяне състав на СИК е публично оповестена на интернет страницата на Община Плевен, в категория „Избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г.“, подменю „Актуална информация“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...