Начало / Култура / С концерт на Северняшкия ансамбъл откриват сезона в ремонтирания Летен театър

С концерт на Северняшкия ансамбъл откриват сезона в ремонтирания Летен театър

С концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и на ученици от НУИ „Панайот Пипков“ ще бъде открит новият сезон в ремонтирания Летен театър в парк „Кайлъка“. Концертът е организиран от Община Плевен, той е под мотото „Да бъдем заедно“ и е посветен и на 60-годишнината от основаването на Националното училище по изкуствата. Изявата ще е на 01 юни, вторник, от 19.30 часа. Входът е свободен. При лошо време концертът ще се състои на 03 юни, четвъртък, отново от 19.30 часа.

При ремонта на Летния театър в парк „Кайлъка“ бяха реновирани фасадата, сцената и съблекалните на изпълнителите, подменени бяха счупените пейки на местата за зрителите, те бяха и пребоядисани. Дейностите в част „Архитектурно строителство“ са на стойност 53 800 лв. с ДДС. Извършено беше и укрепване на електроинсталацията, обезопасяване на стърчащи кабели, подмяна на електрически табла, за които общата сума бе 7 000 лв.

В инвестиционните намерения на Община Плевен е цялостен ремонт на Летния театър, за целта ще се търси европейско финансиране.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...