Акценти
Начало / Любопитно / Тази година ще почиваме с един ден повече

Тази година ще почиваме с един ден повече

 vo

Почивните дни за официалните празници през новата година ще са с един повече в сравнение с 2013  година. Първият празник е Денят на Освобождението на България – 3 март. Той се пада в понеделник, който ще се слее с предходните събота и неделя и ще формира един дълъг уикенд с 3 почивни дни.

След него се задава Великден, който тази година се пада на 18 април – ще почиваме от петък до понеделник.

Общо 6 празнични дни се събират около Гергьовден. Обичаният и тачен от всички българи пролетен празник ще бъде отбелязан подобаващо. Най-дългата ваканция за годината започва от 1 май – Деня на труда, който се пада в четвъртък, и продължава до 6 май. Неработните 2 и 5 май ще се отработват в съботите на 10 и 31 май

Денят на славянската писменост и култура – 24 май, и Денят на Съединението – 6 септември, няма да са почивни, защото се падат в събота.

Денят на Независимостта на България – 22 септември, също ще формира дълъг уикенд, тъй като се пада в понеделник.

Почивката около Коледа ще е от 24 до 28 декември. Преди това ще се отработва един ден на 13 декември. Само два са почивните дни около Нова година – 31 декември и 1 януари и се падат в сряда и четвъртък.

Първата седмица от 2014 година приключва с 2 работни дни. Следва уикендът, който ще стопи следпразничиня стрес и ще даде възможност на всички, почивали безкрайно, да се влеят плавно в работния ритъм – без стрес и депресивни състояния, за които говорят психолозите.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...