Акценти
Начало / Последни новини / Тази вечер Тихомир Иванов потегля за Рио де Жанейро

Тази вечер Тихомир Иванов потегля за Рио де Жанейро

Тази вечер с полет в 19:50 часа плевенския лекоатлет Тихомир Иванов и треньора му Георги Гетов тръгват за Рио де Жанейро. Това е единствения тандем от нашия град, който ще участва в олимпийските игри в Бразилия. Иванов и Гетов ще акостират на софийското летище директно от Сливен, където бяха на подготовка. Самолетът им е до Италия, където ще има прикачване за полет до Рио. Там двамата ще бъдат настанени в блок 10, етаж 18 на олимпийското село.

„Това което искахме да свършим в подготовката го изпълнихме. Помощ ни оказа и Йордан Лечков, в чийто хотел Спорт Палас бяхме настанени. Предиставени ни бяха всички необходими условия за да мислим само за тренировките. Умишлено пожелах да тръгнем директно за Бразилия направо от Сливен. По този начин исках да избегна евентуално разконцентриране на Тихомир“, коментира Гетов.

Той не се ангажира с конкретни цели и резултати на възпитаника си.

„Нормално е Тихомир да е леко шокиран, защото за първи път ще участва на толкова голям форум. Ще има много публика от цял свят. Конкуренцията ще е доста по-голяма. За първи път ще се конкурира с фаворита Мутаз Баршим от Катар. Това са все фактори, които оказват влияние на психиката, особено на млади състезатели като него. Именно за това не натоварвам Тихомир с конкретни изисквания за самото състезание. Ще съм доволен ако успее да се представи както досега – състезавайки се със спокойствие, самочувствие и да затвърди резултата си /229-230 см/. Всеки старт има своите герои и разочарования. Фаворити има само на теория, така че евентуално спечелване на медал винаги е вариант“, анализира треньора.

Гетов изрази мнение, относно масовото недоволство на спортистите от цял свят за лошите условия на живот в олимпийското село.

„Ние отиваме да се състезаваме, без да обръщаме особено внимание на тези неща. Хората от другите държави недоволстват, защото са свикнали на други условия. Но реакциите им не са капризи, а напълно нормални“, каза още Гетов.

Кулминацията за него и Тихомир Иванов е на 14 август, когато ще е надпреварата в скока на височина. Състезанието ще започне около 02:00 часа сутринта българско време.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...