Акценти
Начало / Общество / Тази вечер става ясно ще поставят ли Буковлък под карантина

Тази вечер става ясно ще поставят ли Буковлък под карантина

Късно тази вечер ще стане ясно ще бъде ли поставено под карантина село Буковлък. Тогава се очакват да излязат резултатите от пробите – между 80 и 100, които ще бъдат взети днес. Резултатите от тях ще са определящи за решението на Областния кризисен щаб. Това обясни областният управител на Плевен и председател на Кризисния щаб Мирослав Петров в интервю за БНР. Пробите ще бъдат тествани в новоразкритата лаборатория към Медицински университет – Плевен.

Ако се стигне до карантина на селото, има разработен алгоритъм между Щаба и ОДМВР – Плевен, обясни Мирослав Петров. При необходимост ще бъде ангажирана и Жандармерията, за да бъдат обхванати всички изходи по близките на селото пътни артерии.

От Националния оперативен щаб днес казаха, че решението за затварянето на Буковлък трябва да бъде взето от Областния кризисен щаб.

Областният управител допълни, че днес ще бъде взето решение с директора на РЗИ – Плевен за извършване на проверки в предприятията в Плевен, в които има по-голям брой работници. Ще се проверява спазват ли се там противоепидемичните мерки.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...