Акценти
Начало / Култура / Тази вечер връчват наградите от регионалния конкурс на Алианц България

Тази вечер връчват наградите от регионалния конкурс на Алианц България

Тази вечер от 18 часа в ХГ „Илия Бешков” – Плевен ще бъдат връчени грамотите на наградените автори от регионалния кръг на Националния  конкурс на Алианц България за живопис, скулптура и графика.  Грамотите ще връчи Стефан Стефанов – изпълнителен вицепрезидент  на АБХ.

Преди това ще бъде открита изложбата, в която са включени селектирани от журито конкурсни творби на автори от Ловеч, Плевен, Видин, Враца, Монтана и Лом.

В продължение на две календарни години 2015- 2016  на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна . Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика.

В края на 2016 година в  София ще  се проведе  заключителна  изложба-конкурс, по време на която официално ще бъде връчена  Голямата награда на Алианц България  за живопис, скулптура и графика. В заключителната изложба участват всички наградени автори от шестте регионални изложби.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...