Начало / Образование / Сертификати за упешно участие в проект получиха ученици от ПГ по туризъм

Сертификати за упешно участие в проект получиха ученици от ПГ по туризъм

20 ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен завършиха успешно участието си в проект „Изграждане в обучението на практически умения, новаторство и предприемачество като част от установените европейски рамки“. Проектът предвиждаше провеждане на производствена практика в италианския град Сполето. Там учениците със специалности „Организация на хотелиерството“ и „Екскурзоводско обслужване“ имаха възможност да работят в местни хотели, барове и туристическа агенция. Производствената практика позволява на плевенските ученици да придобият нови умения, съответстващи на европейските стандарти в областта на туристическото обслужване. Работата там провокира креативното им мислене – в резултат един ученик вече е започнал работа в рекламна агенция. Участниците в практиката са повишили езиковите си умения по италиански език, което е много важно за бъдещото им развитие в сферата на туризма.

проект-сертификати

Местни италиански медии са публикували материали за работата на плевенските ученици.
В Сполето те са имали възможност да посетят местното училище по туризъм. Впечатлени сме, че всички ученици там бяха с униформи, а в часовете ги обучават как да се обличат, каква да е походката им, споделиха участниците в практиката. Другото нещо, което силно е впечатлило нашите младежи, е, че италианските им връстници имат много повече часове за практика.
Плевенските ученици са имали и богата културна програма с посещение на Рим, Флоренция и старинна фабрика за производство на хартия в град Беваня.

За участието си в проекта и проведената производствена практика в Италия учениците получиха сертификати от приемащата организация в Сполето, както и сертификат Европас – мобилност за придобити практически умения, който дава възможност за добра бъдеща реализация. Сертификатите им бяха връчени вчера от директора на Гимназията по туризъм Малинка Маринова. Сертификати получиха и техните учители. През месец юли те също ще посетят Сполето, за да се срещнат с работодателите, при които е преминала практиката на нашите младежи и да обменят опит с колегите си от тамошното училище по туризъм.

Проектът „Изграждане в обучението на практически умения, новаторство и предприемачество като част от установените европейски рамки“ на ПГ по  туризъм е реализиран по програма „Ерамъз +“. Той е поредна стъпка за сътрудничество с приемащата организация „AZZURA Sociate Cooperativa Sociale“ в град Сполето, Италия.

сертификат учител

ПГТ - ученици

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...