Акценти
Начало / Общество / Тагетис и салвия сменят теменужките в зелените площи

Тагетис и салвия сменят теменужките в зелените площи

От няколко дни служители на „Паркстрой” неуморно се трудят, за да сменят попреминалите вече в жегите теменужки в централната градска част на Плевен с нови видове. Над 10 хиляди коренчета ще бъдат засадени на три места – пред сградата на Община Плевен, пред централния МОЛ и в Градската градина.

От управителя на фирмата Красимир Петров научихме, че се махат двугодишните пролетни цъфтящи видове, които се засаждат през есента и максималният им ефект е през втората половина на март и през април. „Цветята се бяха запазили заради по-хладното време, но след повишаването на температурите, които ги форсираха, те преминават и нямат това естетическо въздействие. Това е биологията на видовете. Затова два пъти в годината – през май и октомври, сменяме съответните за сезона цветя”, уточни Петров.

В следващите дни ще се садят от контейнерчета популярния тагетис /или камшичета/, като ще се използват няколко разцветки от тях. До тях пък ще грейнат жълти, червени, оранжеви, лилави, бели пламъчета или пожарчета, чието име всъщност е салвия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...