Акценти
Начало / Спорт / С 5000 лева подкрепя провеждането на Ученическите игри Община Червен бряг

С 5000 лева подкрепя провеждането на Ученическите игри Община Червен бряг

футболна топка

13 училища от община Червен бряг са заявили участие в тазгодишните Ученически игри, които по традиция се организират с подкрепата на Община Червен бряг. Те започнаха с турнир по футбол, в който се включиха ученици от 5-7 клас, съобщават на сайта на Общината.  В двубоите  СОУ „Д-р П. Берон” гр. Червен бряг срещу ОУ „Ал. Константинов” гр. Червен бряг и ОУ „Отец Паисий” с. Радомирци срещу ОУ „Христо Ботев” с. Глава с убедителна победа с 11:0 е отборът на СОУ „Д-р П. Берон” и отборът на ОУ „Отец Паисий” с резултат 8:1. Двата отбора продължават в надпреварата за първенец по футбол в Общината. Следващите срещи ще се проведат на 26 и 28 ноември 2013 г.

Останалите състезания заложени в програмата на общинския етап са по баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, шахмат и бадминтон. Учениците са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момичета и момчета.

По регламент Общинския кръг по седемте вида спорт следва да бъде проведен до края на месец февруари, когато ще бъдат излъчени и победителите в различните видове спорт. Те ще представят общината в Областния кръг в Плевен.

За да подпомогне участието на училищата в състезанията Община Червен бряг е заделила 5000 лв.,  с които покрива разходите на отборите за участие в ученическите игри.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...