Акценти
Начало / Спорт / Най-силните мъже на страната се включват в благотворителен турнир в помощ на лечението на млад спортист

Най-силните мъже на страната се включват в благотворителен турнир в помощ на лечението на млад спортист

турнир стронгмен

Едни от най-силните стронгмени в страната – Иван Иванов, който е втори във федерацията по български многобой, Слави Славов – шампион на Българската федерация по силов многобой и младата надежда – 18-годишният Петьо Христов от Червен бряг ще участват в благотворително състезание по силови спортове на 1 декември в Плевен. Състезанието се организира в помощ на 27-годишния Георги Огнянов – млад джудист, многократен шампион, който по време на състезание получава сериозна травма на гръбначния стълб и се нуждае от лечение в Русия. Необходимата сума за присаждане на стволови клетки е 100 000 лв.

Състезанието се организира от Никола Добрев и Кристиян Златков – млади състезатели по силови спортове от Плевен, заедно с Марина Декова. Знаем, че не можем да съберем цялата сума, но се надяваме да съберем не малка част от нея, за да подпомогнем лечението на Георги, разказаха двете момчета. Те не го познават лично, но това на им пречи да се ангажират с благородната кауза в подкрепа на лечението му.

Състезанието ще се  проведе във фитнес залата на Гимназията по механоелектротехника в Плевен. Ще започне в 10.30 часа със силов трибой.. След това ще има дисциплини, в които ще могат да се включат и хора от публиката. Най-атрактивната част – демонстрации по стронгмен, е запазена за края на турнира. Състезанието ще завърши с търкаляне на 520-килограмова гума от фадрома – четири обръщания за максимум 4 минути.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...