Акценти
Начало / Култура / С 25 международни отличия се завърна арт школа „Колорит” от Португалия

С 25 международни отличия се завърна арт школа „Колорит” от Португалия

Арт школа „Колорит” се завърна с общо 25 награди от престижен международен форум в Португалия. След успешно участие в 16-тата Международна среща на младежкото изкуство ”Евора 2015” се завърна творческият екип на арт школа ”Колорит”, информират от там. За шестнадесети пореден път, след спечелване на Специалната награда за колекция, известната плевенска школа представи  България на престижния световен арт форум.

колорит

Арт школа „Колорит” е единствената школа сред участниците от цял свят, която печели всяка година от основаването на конкурса Специалната награда за колекция и участва в международния форум. Това я поставя в топ 10 на най-добрите арт школи в света. В продължение на седмица 16-годишната Елена Чифлигарска, под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева, рисува старата португалска архитектура в града музей Евора и в старинното селище Монсараш. В творческа надпревара рисуваха по специално поставени задачи участниците от Хонг Конг, Малайзия, Индия, Русия, Украйна, Турция, Унгария, Румъния, Сърбия и България.

колорит

На откриването на арт форума в ритуалната зала на общината в Евора тържествено бяха връчени наградите от Международния конкурс за рисунка. Арт школа „Колорит се завърна от Португалия с 25 международни отличия – златни, сребърни медали, почетни награди. За своето отлично представяне в международния пленер Елена Чифлигарска бе отличена с почетен диплом за високи постижения. Международната изложба на школите – победители е  експонирана в  залите  на летния дворец на краля на Португалия “Palacio D. Manuel”- Евора. На откриването и закриването на арт форума всички участници бяха облечени в своите национални костюми.

колорит

Снимки: Арт школа „Колорит“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...