Акценти
Начало / Общество / С флайт симулатор ще изненадат посетителите на Авиофестивала „Криле за всички“

С флайт симулатор ще изненадат посетителите на Авиофестивала „Криле за всички“

Авиофестивалът „Криле за всички“ ще изненада тази година всички посетители с флайт симолатор на самолет L 410. Това съобщиха в пресклуба на БТА в Плевен Антон Георгиев – собственик на „Скай парк“ и летище за лека авиация в село Бохот и Илиян Иванов – председател на Сдружение „Криле”, които са домакини на фестивала. Симулаторът е на военен транспортен самолет и един полет трае около 15 минути. Георгиев обясни, че изживяването е сякаш си на мястото на пилота, но има и инструктор до тях. Всеки, който се страхува да направи полет на живо, ще има възможност да го направи със симулатора. Оборудването е като в истински самолет и преживяването е напълно реалистично.
Програмата на предстоящия фестивал на леката и спортна авиация „Криле за всички“, който ще се състои този уикенд на летище Бохот край Плевен, ще започне в събота с брифинг за пилотите от 10 до 10:30 часа, а официално откриване ще бъде в 11 часа. След това в продължение на около 30-40 минути пилотите ще предложат програма от изпълнения във въздуха от автожир, самолети, мотоделтапланери и мотопарапланери. Демонстрациите ще бъдат последвани от свободни полети и възможност за посещение на хангарите на летищетото, където посетителите ще могат да се запознаят с техниката там.
Очаква се в съботния ден във фестивала да се включат около 13-15 самолета, 12 -15 мотоделтапланера, 10 мотопарапланера и един автожир. Тринадесетото издание на фестивала ще продължи в неделя до 16 часа.
Антон Георгиев обяви още, че вечерта ще се сътои хангар парти, на което са поканени всички, а поводът е рожденият ден на Георгиев. Той призова гостите на партито да не носят подаръци за рожденика, а да направят дарение за една инициатива, която има нужда от подкрепа. Идеята е на бул. „Българска авиация”, в посока Долна Митрополия, на кръговото движение за Метро да се постави самолет – МИГ 21. За това има решение на ОбС – Плевен, но той не е реализиран заради недостиг на средства за фундамента, който струва около 20 000 лева. Даренията ще се използват за завършване на фундамента и поставянето на паметника, тъй като самият самолет вече е договорен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...