Акценти
Начало / Общество / С тържествен строй и спортни надпревари честват деня на авиацията и космонавтиката

С тържествен строй и спортни надпревари честват деня на авиацията и космонавтиката

Тържествено честване на международния ден на Авиацията и космонавтиката ще се проведе във ВВУБ “Георги Бенковски” в Долна Митрополия. Инициативите по повод 12 април започват от 10.00 часа.

12 април е денят на първия в историята на цивилизацията полет на човек в Космоса, осъществен през 1961 год. от Юрий Гагарин с кораба „Восток“. По решение на Международната федерация по авиация от 1969 год. той се чества като Международен ден на Авиацията и космонавтиката.

Програмата с мероприятия включва разглеждане на музейната експозиция на ВВУБ в Дом на културата, статичен показ на авиационна техника, както и тържествен строй. След това започеат спортните надпревари – турнир по тенис на корт и футболна среща между ветераните от ФК “Спартак” Плевен и представителния отбор на Военен спортен клуб “Георги Бенковски”.

Военен спортен клуб “Георги Бенковски” е създаден през 2007 год. Неговите спортни членове и отбори са участвали в редица общоармейски шампионати и са носители на многобройни награди. В празничния ден на терена сили ще премерят ветераните от ФК “Спартак” Плевен (републикански шампиони за 2007 и 2010 год.) и отбора на Военен спортен клуб “Георги Бенковски”. Начало на срещата – 10.30 часа на игрището пред Ескадрила “Оперативна подготовка на авиационната техника”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...