Акценти
Начало / Крими / И плевенската полиция издирва въоръжените, обрали инкасо автомобил

И плевенската полиция издирва въоръжените, обрали инкасо автомобил

Контролно-пропускателни пунктове са изградени на входно-изходните пътни артерии от областните дирекции на МВР Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново. Това става след извършен снощи въоръжен грабеж на инкасов автомобил, превозвал по предварителна информация около 2 млн. лева.

Снощи около 19.45 часа на телефон 112 е подаден сигнал за нападението, то е извършено в района на с. Петко Славейково, община Севлиево. По първоначални данни, докато пътувал от Севлиево за Ловеч, от страничен път е излязъл микробус, който се блъснал умишлено в инкасовия автомобил и го блокирал. От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи и въоръжени. След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени в полицейски униформени. Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него, с помощта на режещи инструменти направили отвор в каросерията, откъдето са взели част от наличните пари.

Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил, е намерен опожарен малко след инцидента.

Непосредствено след подаването на сигнала за извършеното престъпление, областните дирекции на МВР в Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново са предприели заградителни действия.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...