Начало / Образование / С тържествен концерт СУ „П. Яворов” чества своята 50-годишнина 

С тържествен концерт СУ „П. Яворов” чества своята 50-годишнина 

С тържествен концерт под мотото „50 стъпки в бъдещето“ в залата на Драматичния театър днес беше честван полувековният юбилей на СУ „П. Яворов”. Сред официалните гости на празника бяха народният представител Пламен Тачев, кметът Георг Спартански, общинският съветник, възпитаник на училището, Дарин Ангелов, експерти от  РУО – Плевен, директори на учебни заведения, представители на бизнеса.

В словото си директорът Руси Русев припомни историята на СУ „П. Яворов” и разказа за успехите на преподавателите и възпитаниците в различни области. Авторитетът на училището расте, което доказва и повишаващият се интерес към него от младите хора, подчерта той.

 Учил съм в различни плевенски училища и си спомням сериозната конкуренция на „яворовци” и на олимпиади, и в спорта, и в редица други изяви, каза в приветствието си Георг Спартански. Слушайки словото на директора и поводите за гордост от успехите на учениците, се радвам, че това ниво не само се запазва, а и вдига. Няма по-голяма награда за нас от сбъднатите ви мечти, следвайте ги, беше пожеланието му към учениците.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...