Начало / Общество / С термокамера в Коиловци вече дебнат крадците

С термокамера в Коиловци вече дебнат крадците

Коиловци

Плевенското село Коиловци отново е пионер в самозащитата от обирджии при недостига на полицейско присъствие в селата. В коиловци са наели частна охранителна фирма да ги брани от бандитите в района, но от дни вече си купиха и специална термокамера, която да показва нощно време къде шарят обирджиите, съобщава Канал 3.

Това разказа бившият кмет на Коиловци Красимир Иванов, сега зам.областен управител на Плевен по време на дискусия за престъпността в малките населени места. Той се обърна към главния секретар на МВР Георги Костов с предложението министерството да закупи термокамери за полицейските патрули, особено по селата, където хората са пропищели от набези.

„Нощните полицейски патрули не са ефективни без термокамери, крадецът ляга в канавката, като мине колата, и после пак продължава“, каза Иванов. Той добави, че с помощта на местния бизнес и хората в селото били събрани 6 хил. лв. и си купили термокамера, която предоставили на полицейския патрул. Тя обаче се използва нерегламентирано, призна още бившият кмет на Коиловци. Той изказа дълбоко съмнение в успеха на намерението на главния секретар на МВР да извади на улицата началниците от полицейските участъци в по-малките населени места.

Иванов се възмути, че полицаите по селата нямат транспорт и често пътуват на стоп, или с рейса от село в село, тъй като в повечето случаи отговарят за по няколко населени места.

По повод идеята за термокамерите главният секретар Георги Костов каза само: „Това е технически въпрос“.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...