Начало / Култура / С рядко изпълнявано произведение на Моцарт откри сезона си Плевенска филхармония

С рядко изпълнявано произведение на Моцарт откри сезона си Плевенска филхармония

Зорница Иларионова-Петя Кавалова

С програма от произведения на Моцарт снощи Плевенска филхармония откри новия си творчески сезон.  Солисти на концерта бяха Зорница Иларионова – цигулка и Петя Кавалова – виола.

Под диригентството на маестро Йордан Дафов за начало на концерта прозвуча Увертюра от „Вълшебната флейта”, в блестящо изпълнение на оркестъра.

Плевенска филхармония

Талантливата млада цигуларка Зорница Иларионова предложи едно вдъхновено изпълнение на Концерт за цигулка и оркестър в сол мажор, който рядко звучи от музикалните сцени. Родената в Плевен млада изпълнителка е възпитаничка на НМУ „Любомир Пипков” – София, а понастоящем е студентка в Кралската академия за музика „Кралица София” – Мадрид в класа на именития педагог проф. Захар Брон. Лауреатка е на наши и международни конкурси.

Зорница Иларионова

Във втората част на вечерта  прозвуча Симфония концертанте за цигулка, виола и оркестър със солисти Зорница Иларионова и Петя Кавалова – виола. Младата пловдивчанка Петя Кавалова в момента е водач на оркестъра на Нова опера – Мадрид. Под диригенството на маестро Дафов и прекрасната звучност на оркестъра, с изпълнението си те доставиха истинска наслада на ценителите.

Концертът на Плевенска филхармония  се състоя на сцената на зала „Емил Димитров” в читалище „Съгласие”. Сред публиката снощи беше кметът на Плевен проф. Димитър Стойков и много представители на културната общественост в града. Преди началото на концерта новият директор на Плевенска филхармония – Любомир Дяковски, пожела успешен сезон на оркестъра и благодари за финансовата подкрепа, която са получили от сдружение „Мизия”

Любомир Дяковски

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...