Акценти
Начало / Общество / С първа награда се завърнаха децата от Фолклорен ансамбъл „Мизия“ от Търново

С първа награда се завърнаха децата от Фолклорен ансамбъл „Мизия“ от Търново

Михаил Денев награда

С първа награда от Петия национален фолкорен фестивал „Болярско Надиграване“ се върнаха децата от Фолклорен ансамбъл „Мизия“ при читалище „Съгласие 1869″ с главен художествен ръководител Михаил Денев. В същия фестивал танцьорите от клуб „Кайлъка“ спечелиха наградата на спонсорите. Фестивалът се проведе този уикенд в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново.

Плевенските деца изправиха на крака публиката и журито с изпълненията си на танцови композиции от Северняшката и Тракийската област. Те пребориха конкуренцията на още 12 състава от цяла България във възрастовата група до 11 години. В танците са участвали 24 танцьори, като най-малкият от тях е на 8 години, сподели Денев. Детският конкурс протече под мотото „Малките големи танцьори“ и изпълненията са оценявани от професионално жури в състав: председател Никола Колев – преподавател в Хореографското училище, Румян Занев – гл. художествен ръководител на Разградския ансамбъл и ст. ас. Благовеста Калчева.

„Усещането през тези мигове как те аплодират, дори и журито, как те обявяват за победител, е неповторимо. Ликуването на децата – това остава. Другото е един ламиниран лист и някакъв предмет…“, сподели веднага след завръщането си от надпреварата в Старата столица Михаил Денев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Цвети Цанова

    Беше хубаво да напишете кои са и другите отличени в призовите места! ………Плевен има и друг повод за гордост: Третото място е за други плевенски деца – Танцов състав „Дъга“, а хореографът им взе наградата за най-добър авторски танц – Албена Кръстева. Честито на всички победители!