Акценти
Начало / Култура / С провокация посрещат летния сезон в Арт център – Плевен

С провокация посрещат летния сезон в Арт център – Плевен

С рисунки върху голо тяло ще бъде открита на 20 юни изложбата „Голо тяло+боди арт”, с която в Арт център – Плевен ще посрещнат летния сезон.

Четирима художници, разделени в два екипа – в единия ще са Владимира Йорданова и Красимир Тодоров, а в другия – Анита Пенкова и Хинко Хинков, ще облекат в рисунки два голи модела. Бодиартът няма да има специална тема, всеки от екипите ще има възможност да развихри въображението си, обясни Владимира Йорданова, уредник в Арт центъра. Идеята е с готовите модели да бъде заснет снимков материал, с който да се изработят картички и постери, обясни Владимира Йорданова. Тя разкри и една любопитна подробност – боите за бодrарта са уникални, тъй като стават за консумация.

Изложбата „Голо тяло”, която ще започне по този атрактивен начин, ще представя творби на плевенски автори – скулптура, живопис и графика. Подборът е направен след журираре от художествения съвет на Арт центъра.

Тя ще остане открита до 8 юли, след което, на 10 юли, в галерията ще гостува Дружеството на иконописците. Тази изложба ще остане до началото  на август, когато галерията излиза в лятна ваканция.

От Владимира Йорданова научихме, че графикът за новия сезон на галерията вече е запълнен – има заявки както за самостоятелни, така и за общи изложби. Водят се разговори с представителството на художниците в Добрич, Ямбол, Сливен, които да гостуват с общи изложби в Плевен. За новия сезон е предвидена и изложба на акад. Светлин Русев по повод неговия юбилей, който беше отбелязан наскоро. Има идея в Арт център – Плевен да бъдат поканени да гостуват известни плевенски автори, които отдавна не живеят в Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...