Акценти
Начало / Култура / С презентация за Иван Данов РИМ-Плевен участва в национална среща на музеите

С презентация за Иван Данов РИМ-Плевен участва в национална среща на музеите

На 3, 4 и 5 юни 2015 г., Регионалният исторически музей – Бургас в партньорство с Министерство на културата – дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства”, Българският национален комитет на ИКОМ и община Бургас организира Четвърта национална среща на тема „Музеите и устойчивото развитие”. От Плевен в срещата ще участват директорът на Регионалния исторически музей – Владимир Найденов, и Нели Дакова, ръководител отдел „Нова и най-нова история. Тя ще направи презентация на тема „Иван Данов – явление в културния живот на Плевен и страната” в подтемата на националната среща „Личностите на България – забравени или неоценени”. „В разработката си представям Иван Данов като изтъкнат библиотековед, библиограф и методист със заслуги за изграждане на библиотечната система в страната на научна основа. Акцент е и неговата дейност като краевед и музеен работник”, разказа Нели Дакова.

Презентацията й и всички материали от срещата ще бъдат издадени в книжно тяло от РИМ – Бургас, съвместно с Община Бургас.

Другите подтеми на националната среща са „Доброволците в българските музеи” и  „Градът говори”.

Националната среща ще се проведе в залата на Културен център „Морско казино”, град Бургас.

Съпътстващата програма на срещата включва изложба „Гигантски кристали”, подготвена от Национален музей „Земята и хората” и посещение на обекти на културното наследство на територията на Бургаския регион.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...