Акценти
Начало / Крими / До края на деня се очаква решението по делото за убийството на Мишел

До края на деня се очаква решението по делото за убийството на Мишел

До края на деня се очаква да има решение на Окръжен съд – Плевен по делото за убийството на 19-годишния Мишел Коцев. Днес в съдебната зала бяха представени последните доказателства и експертизи, които бяха изискани на предходното съдебно заседание през май. Заключенията по изисканата съдебно-медицинска експертиза представи очният лекар доц. д-р Десислава Статева. От становището стана ясно, че обвиняемият Мирослав Димитров страда от късогледство, което се изразява в -2,25 диоптъра, и лек астигматизъм. Заболяването му, обаче, не пречи на възприятията му и според доц. Статева подсъдимият вижда леко замъглено на разстояние над 3 метра, но иначе вижда съвсем ясно.
В съдебната зала бяха представени и заключенията от ДНК експертизата, както и тези от морфологическото изследване на веществените доказателства.
Прокурор Иван Шарков представи и изисканите документи относно предишна проява на подсъдимия, които са от Комисията по борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица. Те касаят поставянето на Мирослав Димитров под надзора на обществен надзирател. Датата на решението на комисията е 15 март 2012 година.
Наказанието, което очаква подсъдимия Димитров, ако бъде признат за виновен, е лишаване от свобода между 5 и 12 години. В следобедните часове трябва да стане известно и решението на съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...