Акценти
Начало / Образование / С празнично шествие и тържествена промоция Медицински университет – Плевен изпраща Випуск 2016  млади лекари

С празнично шествие и тържествена промоция Медицински университет – Плевен изпраща Випуск 2016  млади лекари

37-тият пореден випуск на Факултет „Медицина“ на Медицински университет – Плевен ще бъде изпратен тържествено на 2 декември. По традиция Университетът организира празнично шествие и тържествена промоция на младите лекари с участието на академичното ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

Празникът ще започне в 10 часа с ритуал по предаване символите на Университета. След което празничното шествие ще тръгне от Ректората до до площад „Възраждане”, където дипломантите ще поднесат венец пред Вечния огън  на Параклис-мавзолей  „Св. Георги Победоносец”

Тържествена промоция на младите лекари е от 11 часа в зала „Магнум”

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Македония, Молдова и Украйна ще получат дипломите си за придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”.  Средният успех на Випуск 2016 млади лекари е Много добър 5.20, с висок брой отличници – 22, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература, стетоскопи и луксозни дипломи. Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Йордан Христов от град Плевен.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2016, е писателят Георги Данаилов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...