Акценти
Начало / Общество / С празнична програма Плевен ще отбележи 10 декември

С празнична програма Плевен ще отбележи 10 декември

Няколко културни мероприятия включва програмата на община Плевен за честването на 10 декември – Ден на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за освобождението на града и 138 години от Плевенската епопея. Те започват на 9 декември, сряда, и продължават в празничния ден.

За 9 декември е предвидено връчване на наградите от Националния литературен конкурс „Петър Ковачев” от 13 часа в Арт център – Плевен. От 16 часа същия ден ще бъде представена книгата „Слава – Памет” в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Час по-късно – от 17 часа, ще започне „Празник на възрожденската и патриотичната песен” в зала „Катя Попова”.

На 10 декември денят ще започне тържествен ритуал от 11 часа на площад „Възраждане”. В 12 часа плевенчани ще имат възможност да разгледат изложба на открито под надслов „Участието на Румъния в Руско-турската война 1877/78 г.”. Тя ще бъде разположена на оградата на Къща-музей „Цар Освободител Александър II”.

От 12:30 часа ще започне празничен концерт с участието на Плевенска филхармония, с диригент Славей Тинчев, Общински хор „Гена Димитрова”, с диригент Анелия Дечева и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев”. Той ще се проведе на сцената в ДКТ „Иван Радоев”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...